Catalin Ionescu

Prima mea meserie a fost de geolog, pentru mai bine de 9 ani, pasionat de munte și de ceea ce ascunde el. Ulterior, am schimbat cariera pe una care m-a supus la o schimbare de 180, cea de trainer și de manager.

 

Astfel ca în 1993 am fost printre cei 24 de romani fondatori ai CODECS SA, la început ca trainer și manager al centrului regional Oradea și ulterior din 1995, ca și CEO și Președinte al companiei, până în anul 2009, când am demisionat.

 

Am învățat o meserie nouă, ce este managementul, cum gestionăm finanțele, comunicarea, marketing-ul și mai presus de toate am învățat să conduc oamenii.  

 

Am avut șansa ca în 14 ani și ceva de muncă în CODECS să dezvolt încă 4 companii și o fundație pentru tinerii elevi, să inovez și să creez noi produse, noi domenii și chiar noi piețe. In acesti ani, am fost pionierul mai multor domenii în România.

 

Am transferat în România primul program de Project Management, am infiintat prima Școală de Coaching din România (Coaching Institute srl), prima firmă de Outplacement (Cariere Solutions srl), primul masterat în HR Management (Franciză a Westminster Univeristy, UK), Operations Management și altele.

 

Din 2009 am abandonat funcțiile manageriale și acum sunt Executive Consultant si Executive Coach și mă bucur de fiecare dată când am ocazia să văd rezultatele clienților mei.

 

Din 2013 am înființat compania Catalin Ionescu și Asociatii, alături de prietenul meu Necip Saral, companie de consultanță și implementare a proceselor de management în diverse industrii.

 

Ce am învățat eu în cariera mea profesională de până acum:

 

✓ Că schimbarea este o„constantă” a vieții organiaționale și a mea personală, că fiecare schimbare îmi oferă de fapt oportunitatea să învăț ceva nou. Asfel pot spune că de 3 lucruri putem fi siguri pe lume: fiscul, moartea și schimbarea.
✓ Am descoperit că menirea mea este să susțin oamenii în demersurile lor îndrăznețe, să-i ajut să-și implinească visurile și că nimic nu este imposibil, dacă vrei și ai suficientă voință. Henry Ford era foarte elocvent în acest sens: „ Fie că tu crezi că poți, fie că tu crezi că nu poți, în ambele cazuri tu ai dreptate”.
✓ Am mai învățat că prețul ignoranței este întotdeauna cu mult mai mare, decât al unui consultant sau al unui trainer.
✓ Să nu știi ceva, nu este nimic rău în asta. Nimeni nu s-a nascut învățat și pe toți “învățatul” ne-a costat de la mult, la extraordinar de mult.
✓ Am realizat că oamenii sunt angajați pentru ceea ce spun că știu și sunt concediați pentru cum se comportă sau pentru atitudinea lor. Și nicidecum pentru ceea ce nu știu!
✓ Că oamenii sunt plătiți să dea rezultate și nu explicații.

 

Cele mai mari lecții pe care le-am primit în viață, nu se datorează numai excelenților profesori si mentori pe care i-am avut, ci mai ales unor experiențe foarte dure pe care mi le-a adus viața și pe care am reușit să la depășesc. Și continui să învăt.

 

De ce cred ca sunt un consultant deosebit?

 

✓ Pentru ca dincolo de o baza solidă teoretică deprinsă în mari univeristăți din Marea Britanie sau din Statele Unite, am capacitatea să văd obiectivele companiei din mai toate perspectivele: de angajat, de director, de Președinte al Consiliului de Administrație, de acționar dar și de consultant, coach sau trainer și să le împart în categorii asignate diverselor roluri.
✓ Am condus un grup de companii și am aplicat în viața mea de director o serie de sisteme și modele de conducere, unele de success și am observant cum funcționează ele și care sunt beneficiile sau neplăcerile pe care ți le pot crea.
✓ Experiența pe care am căpătat-o într-o mare varietate de industrii sau domenii m-a ajutat să pot “exporta” dintr-o organizație în alta diverse procese sau mecanisme care pot pot transmutate.
✓ Sunt un consultant deosebit pentru ca am văzut și știu pe pielea mea ca diferența dintre a știi, a face și a fii este foarte mare, de aceea experiența dobândită ca și Director General este ceva scump și dificil de obținut.
 

 

Cel mai dificil moment din viața mea a fost să renunț la poziția de Președinte și CEO al CODECS SA iar ca și consultant a fost când, pentru prima dată, mi-am dat seama că trebuie să-mi concediez clientul pentru a-mi menține etica și integritatea de consultant. Lucru care mi-a dat multă bătaie de cap, pentru că a face alegerea între bani și integritate, nu a fost și continuă să nu fie una ușoară.
În ultimul rând, dar nu în cele din urmă, am facut o gramadă de greșeli în viața mea din care am învățat enorm. Din niciun curs sau academie nu poți trage atât de multe învățăminte ca și din greșelile tale.

 

Proiectele semnificative derulate:

 

☑ 1997 – 1998 - Secretariatul General al Guvernului – proiect de dezvoltare a capabilităților manageriale ale conducerii Secretariatului și a instituțiilor subordonate.
☑ 2002 - 2003 – TMCP (actualmente UECB – UNISON Engine Components Bucharest S.A.) – Fabrică de componente pentru motoare de avion - Evaluarea capabilităților de management și leadership a echipei manageriale, coachingul echipei de diectori , asistență la implementarea procedurilor manageriale cerute de către partenerul American ( GE Aircraft Engine)
☑ 2004 – Coordonator de proiect și facilitator în proiectul “Orizont 2025 – Viziune și strategia de dezvoltare durabilă a României” în colaborare cu Președinția României, Guvernul României, Academia Română, CODECS și Institutul Național de Cercetare Economică.
☑ 2005-2006 – Tashbulat Oil Corporation – Subsidiară a Petrom – Kazahstan – prospecțiunea și explorarea petrolului - evaluarea și pregătirea managementului organizației în management, leadership, project management.
☑ 2005-2006 – Farmexim S.A. – distribuitor de produse farmaceutice - proiect privind evaluarea managementului oragnizației și coachingul echipei de directori, asistență la implementarea proceselor manageriale și de leadership al echipei executive.
☑ 2006-2007 – Constam Buzau S.A.– Uzina de Prelucrări metalice pentru construcții – Auditul proceselor de management și leadership, auditul culturii organizaționale și de proces, cochingul echipei executive și asistență la implementarea proceselor de management.
☑ 2006-2007 Consultant pentru IAA Romanian Chapter– International Advertising Association – proiect de consultanță strategică în vederea dezvoltării școlii IAA de marketing.
☑ 2006 – Proiect pentru Agenția Națională pentru Strategii Guvernamentale, Auditul proceselor de Leadership și comportament organizațional. Consultant și team leader.
☑ 2006-2007- Primăria Generală a Bucureștiului – devoltarea capacităților echipei de management în leadership și management. Auditul proceselor de management și leadership, coachingul echipei executive a Primariei.
☑ 2010-2013 –Lider de proiect in 4 proiecte finanțate din Fonduri Struturale (UE) pentru instituții precum DGASPC Bacău, DGASPC Constanța, Consiliul Județean Constanța și Universitatea Politehnică Pitești.
☑ 2011-2012 – Elmec SA (actual FF Group) – distribuție și retail în domeniul încălțămintei și produselor de îmbrăcăminte - auditul și evaluarea capabilităților manageriale ale companiei, asistență și coachingul echipei excecutive.
☑ 2013-2014 - Auditul și consilierea echipei de management al Departamentului de Devoltare a ROMATSA RA. Coachingul echipei manageriale și al echipei executive, auditul culturii organizaționale și diagnoza proceselor decizionale.
☑ 2013-2014 – Universitatea Danubius Galați – Consultanță Executivă - Elaborarea strategiei de dezvoltare a universității pe următorii 5 ani.
☑ 2014- prezent– ONV LAW - Consultanță Executivă privind auditul proceselor manageriale și implementarea proceselor de management, leadership. Elaborarea strategiei de dezvoltare a organizației pe următorii ani.
☑ 2014 – prezent – WEBHELP - Consultanță Executivă privind auditul proceselor manageriale și implementarea proceselor de management, comunicare, decision making și leadership.
☑ Din 2006 și până în prezent - Consultant, coach și trainer pentru INM (Institutul Național al Magistraturii)
☑ Peste 100 de articole publicate în reviste precum Capital, Ziarul Financiar, Learning Network, Portal Management, Cariere, Piaţa Financiară, Curentul, Idei de Afaceri, Biz, Money Express, Business Standard, Flacăra, etc.
☑ Studiu de caz publicat în IFC, World Bank, at the first International Conference about Investments in Private Education, Washington DC, June 1999.
☑ Autor de programe de training in managementul schimbării, leadership, time management, comunicare, dezvoltarea echipelor de conducere, stres management, negociere și conflict resolution, team-building și dezvoltare personală.

 

Clienți privați cu care am lucrat:

 

☑ Ina Scheffler, Arcellor Mital Steel, Silcotub Zalău, VAE Apcarom Buzău, Arsenalul Armatei, Coca Cola, Tuborg, Ursus, Cefin, SAP România, BCR, Raifeissen Bank, Tashbulat Oil Corporation (Subsidiară Petrom din Kazahstan), TMCP (Joint Venture între Turbomecanica SA și General Electric Aircraft Engine, US), Constam Buzău, GDF Suez, GMP, Petrom, Elmec, TBI Credit, Fundația Leaders, IAA (International Advertising Association), AD Production, Universitatea Danubius Galați, ONV LAW, WebHelp Romania, PROFI Food Srl.

 

Instituții publice:

 

☑ ROMATSA RA, Statul Major al Forțelor Aeriene, Primăria București, Secretariatul General al Guvernului, Agenția Națională de Strategii Guvernamentale, Președinția României, DGASPC Bacău, DGASPC Constanța, Consiliul Județean Constanța, Curtea de Apel Ploiești, Curtea de Apel Timișoara, Curtea de Apel Brașov, Curtea de Apel Iași, Curtea de Apel Galați și INM (Institutul Național al Magistraturii).


Istoric

Compania noastră este foarte tânără și a luat nastere în 2013, fondată de noi doi, Catalin Ionescu și Necip Saral. Amândoi avem o experiență foarte bogată, complementară în anumite aspecte și suntem dedicați complet meseriei de consultant. Compania noastră se vrea o companie de consultanță tip boutique, unde primează calitatea serviciului oferit, apropierea de client și realizarea unor parteneriate de lungă durată.

Ne dorim să avem clienți care să valorizeze serviciile noastre personalizate, oferite direct de către cei doi parteneri și fără interpuși. Căutăm dezvoltarea unei relații excepționale pe termen lung alături de clienții noștri prin expertiză, integritate, etică, loialitate si eficiență.

Misiunea noastră

Să oferim clienților o experiență unică și excepțională prin care să beneficieze de cele mai eficace și eficiente soluții pentru a-și atinge obiectivele și visele cele mai îndrăznețe.

Valorile noastre

• Integritate
• Leadershipe
• Etică
• Eficiență